Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

Team Pegasing Indonésie

Promývací stanice, ze které pochází tato káva patří Hendrovi a jeho rodině. Tvoří ve svém okolí jediné místo, kde se experimentuje se zpracováním výběrové kávy. Henrův otec Hamdan se do této oblasti přistěhoval v roce 2006. Koupil tu kus země aby mohl začít pěstovat kávu. Pro experimentování s kávou se nadchnul jeho syn Hendra, který se k práci na farmě připojil roku 2010.  Od té doby rodina výrazně do farmy a především do zpracovatelské části investuje. Postavili malou promývací stanici s gravitačními promývacími kanály a několik sušících krytých míst. Nyní Hendra experimentuje s 8 - 10 různými procesy zpracování kávy. Malá promývací stanice vyprodukuje ročně až 40 tun kávy, která pochází od sedmdesáti okolních farmářů, které Hendra motivoval a kteří se k němu připojili. Zajímavostí také je, že Hendra založil školku pro pěstování odrůdy Abyssinia, která byla v Indonesii pěstována od prvpočátku.

Konkrétně tato káva byla zpracována suchou metodou, sušena více než 20 dnů v sušících "tunelech", krytá a chráněná před přímým sluncem a deštěm. Během sušení byla káva pravidelně prohrabována, otáčena tak, aby sušení proběhlo velmi rovnoměrně a několikrát ještě tříděna a zbavována defektů a nezralých třešní. 

Kávu pražíme tak, aby byla vhodná především na alternativní přípravy. Je skvělá, velmi doporučujeme a jsme zvědaví, zda podle chuti poznáte asijský původ této kávy!

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda mix odrůd
Farma / washing station Team Pegasing
Nadmořská výška 1300 - 1500 m
Oblast PANTA MUSARA, PEGASING, ACEH TENGAH
Metoda zpracování Natural
Cuppingové score 87
Doporučená příprava Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil cherry kola, sušené fíky, vanilka
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu

380