Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

Swiss Water Decaf Honduras

Swiss Water Method je proces odstranění kofeinu z kávových zrn za pomoci vody a osmózy, nepoužívá se tedy žádný druh chemického činidla k extrakci kofeinu ze zrnek kávy.

Nejprve se vytvoří zelený kávový extrakt, který se získá namočením dávky zelených kávových zrn v nádrži s horkou vodou. Voda zachycuje molekuly kofeinu, ale také aromatické oleje a jiné rozpustné látky. Uhlíkový filtr pak tuto vodu filtruje a díky své pórovitosti zachycuje pouze molekuly kofeinu. Výsledkem tohoto procesu je na jedné straně tekutina bez kofeinu, která je nasycená ostatními látkami z kávy a na druhé straně zelené kávové zrno bez kofeinu, které se dále nepoužívá.

Následně je do tohto extraktu namočena čerstvá dávka zelených kávových zrn. Protože je již nasycen rozpustnými látkami z předchozí dávky kávy, nevytahuje žádnou chuť z nové dávky zelených zrn, ale odstraní pouze molekuly kofeinu. Uhlíkové filtry v systému znovu zadrží molekuly kofeinu z extraktu, ketrý se vrací do procesu. Celý proces trvá 8 až 10 hodin, do té doby než je zelené kávové zrno 99,9% bez kofeinu. 

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Bourbon / Catuai / Caturra / Pacas
Farma / washing station Nueva Esperanza cooperative
Nadmořská výška 1300 - 1650m
Oblast Sigatepeque, Comayagua province
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score --
Doporučená příprava Espresso
Chuťový profil mléčná čokoláda, sladkost
Acidita: Nízká acidita
Vyberte variantu

300 Kč