San Francisco Kostarika
Kostarika je malá země s velmi rozmanitými klimatickými podmínkami. Ty hrají velkou roli na zdejší produkci kávy. Letošní sklizeň je poznamenána suším obdobím začátkem roku a vlhčím počasím během letní sklizně a zpracování. Letošní úroda je tak nižší, ale velmi kvalitní.
Farma San Francisco patří Edgaru Fallas Solisovi, jeho ženě Ligii jejich synu Willianovi. Celá rodinná farma má 10-12 ha na kterých jsou asázeny kávovníky společně s avokádem, citrusy a banánovníky. Jejich mikroloty jsou umístěny v nejvyšších místech farmy od 1800 metrů. Edgar je již druhá generace obhospodařující tuto farmu, založenou před 55 lety. Původní odrůdu Caturra doplnily odrůdy Catuai a Catimore. V současné době používá již z poloviny organická hnojiva a rád by tento poměr ještě zvýšil se záměrem o co nejnižší dopad na životní prostředí. S touto snahou tu také začali používat řadu biodynamických metod.
Na vrcholu sezóny, během sklizně a zpracování s rodinou pracuje na farmě celkem 15 lidí. K načasování sklizně tu požívají monitorování obsahu cukru v třešních pomocí Brix metru. Rodinná farma je součástí kooperativy Asoproaaa Coop, což je společenství zemědělců zahrnující asi 300 pěstitelů kávy.
Tento lot je zpracován suchou metodou, při které se tu kávové třešně třešně suší do vlkosti 10,5%.
Parametry
velikost balení | 333 g / 1000 g |
---|---|
Odrůda | Caturra / Catuai |
Farma / washing station | San Francisco |
Nadmořská výška | 1750 m |
Oblast | Tarrazu, San Francisco |
Metoda zpracování | Natural |
Cuppingové score | 87 |
Doporučená příprava | Espresso |
Chuťový profil | datle, levandule, med |
Acidita: | Nižší acidita |
Partner: | Falcon coffees |