Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

Pe de Cedro Brazílie

V roce 2012 tuto farmu koupil Edson Morais de Barros. Již tehdy měla v oboru dobrou reputaci. Nový majitel měl zájem na tuto pověst navázat a produkci dále zkvalitnit a to i díky spolupráci s odborníky CACARIVE a Brazilské asociace výběrové kávy. Podařilo se změnit některé postupy při zpracování, pšstování i sklízení kávy. Podařilo se mu také dát dohromady stabilní tým expertů, kteří se pravidelně podílí na sklizni a zpracování kávy na promývací stanici. Kvalita se stala důležitou prioritou a její kontrola běžnou praxí farmy.

V Brazílii je v poslední době i pro sklizeň kvalitní kávy používána stále častěji mechanizace, jejíž nasazení zlevňuje celý proces sklizně. Na této farmě však stále celá sklizeň probíhá ručně. Ještě v den sklizně je káva zpracována. Zpracování začíná hrubým oloupáním kávového zrna. Poté začíná proces sušení v tenkých vrstvách tak, aby bylo dosaženo rovnoměrného sušení. Ze stejného důvodu se zrno během sušení obrací, prohrabuje a třídí. Suší se tu do vlhkosti 12% a poté je zrno uskladněno v dřevěných nádobách. Po stabilizaci vlhkosti je poté káva svezena do skladů COCARIVE v Carmo de Minas. 

Tato káva patří do naší standardní nabídky brazilských káv, které nabízíme každou sezónu pro jejich krásnou oříškovou, čokoládovou a sladkou chuť doprovázenou pouze mírnou aciditou. Tato chuťová kombinace je dokonale vhodná pro tradiční espresso a to samozřejmě i do mléčných variant.

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Yelow Bourbon
Farma / washing station Pe de Cedro
Nadmořská výška 1000 - 1250 m
Oblast Mantiqueira de Minas
Metoda zpracování Pulped Natural
Cuppingové score 84+
Doporučená příprava Espresso
Chuťový profil arašídy v cukru, mléčná čokoláda
Acidita: Nízká acidita
Vyberte variantu

310