Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

Nyakizu Rwanda

Promývací stanice Nyakizu leží hluboko na jihu Rwandy, v blízkosti hranic s Burundi, hned vedle přírodního lesa Nyungwe. Oblast je proslulá svým vysokým potenciálem v produkci kávy.

Písčito-jílová půda v oblasti je mnohem kyselejší než v jiných částech Rwandy a má bohatou ornici s velkým množstvím organických látek. V údolí proudí jemný vlhký vánek, který je jedním z parametrů ovlivňující kvalitu kávy. Sušení pergamenu může trvat až 35 dní!

Po odstranění slupky a části dužniny byla tato káva fermentována 14-18 hodin v závislosti na okolní teplotě. Následným promytím byl pergamen rozdělen do 4 stupňů kvality od nejtěžších (nejvyšší kvalita) až po nejlehčí (nižší kvalita).

Tato šarže obsahuje pouze nejtěžší pergamen, který byl dále 24x máčen před samotným procesem sušení.

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Bourbon
Farma / washing station Nyakizu
Nadmořská výška 1750 - 2100m
Oblast Nyaruguru district - Southern province
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 88
Doporučená příprava Univerzální použití
Chuťový profil granátové jablko, komplexní acidita, mléčná čokoláda
Acidita: Vyšší acidita
Vyberte variantu

330 Kč