Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

Nyagashiha Burundi

Tato káva je tím nejlepším, co jsme letos z produkce Burundi nakoupili!

Nyagashiha je zpracovatelská stanice ležící v provincii Rumonge v jižní části Burundi. Obklopená horami nad jezerem Tanganyika, které je druhým nejhlubším na světě. Káva je tu pěstována poblíž řeky Murago v nadmořské výšce 1500 - 1600 metrů nad mořem.

Pěstování kávy v tomto regionu se datuje již do období, kdy Burundi bylo belgickou kolonií. Od té doby se kvalita pěstované kávy postupně zvedá a zpracování se zlepšuje. Tato stanice zpracovává úrodu z 83 rodinných farem v okolí. Navzdory nízkým výkupním cenám kávy se zdejší farmáři rok od roku zlepšují a v minulém roce již uspěli mezi nejlepšími pěstiteli v Burundi - na Cup of Excelence Burundi. 

V Burundi je na trhu s kávou specifická situace už v tom, že díky nařízení vlády je v zemi pěstována pouze jedna kontrolovaná odrůda. Většinu produkce pak tvoří opravdu malé rodinné farmy, pro které není snadné obnovovat jejich často již přestárlé kávovníky za nové. Proto si vážíme každé místní aktivity a sdružení, které farmářům pomáhá na poli cenotvorby i zvyšování kvality. Tato konkrétní zpracovatelská stanice patří do sdružení SUCCAM, které zde dělá velmi dobrou práci.

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Red Bourbon
Farma / washing station Nyagashiha CWS
Nadmořská výška 1500 - 1600m
Oblast Rumonge
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 87,5
Doporučená příprava Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil meruňka, mléčná čokoláda, limetka
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu

400 Kč