MUCHAGARA Keňa
Letos jsme jako druhou kávu z Keni vybrali kávy z promývací stanice Muchagara. Ta je součástí kooperativy Baragwi, ležící poblíž města Muchagara v distriktu Kirinyaga. Jde o jednu z nejstarších promývacích stanic, byla založena v roce 1959. V současné době má přes 1000 členů, kteří sem dodávají kávové třešně. Vetšina z těchto malých farmářů má mezi 200 a 500 kusů kávovníků.
Zpracování kávy na této zpracovatelské stanici probíhá mokrou metodou, kdy jsou třešně naloupány a tentýž den uloženy k fermentaci. Ta probíhá až dva dny. Po promytí a vytřídění je kávové zrno sušeno na afrických postelích 10-15 dní.
Muchagara je je letos jedna z nejlepších keňských káv, se kterou jsme měli ty čest. Velmi doporučujeme na filtrovanou příravu.
Parametry
Velikost balení | 333 g / 1000 g |
---|---|
Odrůda | SL28/34 |
Farma / washing station | Muchagara |
Nadmořská výška | 1800 m |
Oblast | Kirinyaga District |
Metoda zpracování | Promytá |
Cuppingové score | 88 |
Doporučená příprava | Filtr, alternativní přípravy / Univerzální použití |
Chuťový profil | maliny, vanilka, červené hrozno |
Acidita: | Vyšší acidita |