Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

Luis Jose Valdes Kolumbie

Farmu La Cristalina je součástí rodiny Valdez už po tři generace. Luizovy prarodiče byli prvními vlastníky. Luis sám odkoupil farmu v roce 1999 od svého táty a strejdů. Farma má 21ha a okolo 14200 kávových keřů odrůd caturra, castillo, colombia a růžový bourbon. V současné době Luis experimentuje s různým zpracováním kávy a vlastně začal s naturálním zpracováním kávy. 

 

Na farmě používají pro co nejkvalitnější produkci moderní přístroje jako je Brix meter pro měření cukernatosti, či zralosti plodů. Po sklizni jsou třešně umyty a protříděny flotací, aby se oddělily nezralé plody.  Poté jsou celé kávové třešně fermentovány v barelech asi 12 - 15 hodin, přes noc. Poté začíná fáze sušení na vyvýšených "postelích", kde se suší 30 - 35 dní při pravidelném obracení. To probíhá při teplotě do 40°C. 

Parametry

velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Castillo, Caturra, Colombia
Farma / washing station LUIS JOSE VALDES
Nadmořská výška 1500 m
Oblast BAJO ESPANOL, CHINCHINA, CALDAS
Metoda zpracování Natural
Cuppingové score 87.75
Doporučená příprava Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil žlutý meloun, červené jablko, whiskey
Acidita: Střední acidita
Partner: Falcon coffees
Vyberte variantu

1 200