Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

La Esmeralda Guatemala

Farma La Esmeralda se nachází v oblasti Sierra Minas San Augustín Acasaguastlán. Příběh kávy tu začal na počátku šedesátých let ve chvíli, kdy Romelio Ramirez zakoupil farmu Los Balsamos. Současná farma La Esmeralda je částí této bývalé větší farmy k jejímuž dělení došlo při dělbě dědictví v rodině Ramirez.

Na této farmě jsou pěstovány odrůdy Bourbon, Caturra a Catuai na celkové ploše 56ha. Jak se sluší na kávy výběrové kvality jsou všechny třešně sklízeny ručně tak, aby se do zpracování dostaly pouze plně zralé. Tento mikrolot je vybrán ze sklizně začátku roku 2017 a byl zpracován mokrou metodou ve zpracovatelské stanici přímo na farmě. Při zpracování kávových třešní zde dochází k mechanickému zbavení slupky a následné 12 hodinové fermentaci. Poté jsou plody promývány, tříděny a 2-3 týdny sušeny na stolech.  

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Farma / washing station La Esmeralda
Nadmořská výška 1300 - 1400 m
Oblast San Agustín Acasaguastlán - El Progreso department
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 86,5
Doporučená příprava Espresso
Chuťový profil černý čaj, mléčná čokoláda
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu