Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

Kibingo Intenso Burundi

Představujeme Vám výběrovou kávu z farmy Kibingo v Burundi. Sklizeň z této farmy jsme již v minulých letech nabízeli a jelikož jsme byli spokojeni, rádi si spolupráci s touto farmou zopakujeme. Tentokrát jde o specialitku! Promytou metodou zpracovanou kávu odrůdy Bourbon. Během procesu zpracování je káva fermentována kratší dobu, ale tento proces je intenzivnější protože jsou do lázně přidány kvasinky, které proces urychlí a způsobí intenzivnější a jasnější výslednou chuť. Hledali jsme ideální způsob pražení této kávy a výsledkem je chuť připomínající sladkou máslovou sušenku, nádech rebarbory a v dochuti pak vanilka. Pokud se nám podaří podobnou kávu sehnat i z příští sklizně, moc rádi si tento způsob fermentace zopakujeme.

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Bourbon
Farma / washing station Kibingo
Nadmořská výška 1700 - 1900
Oblast Kayanza in northern Burundi
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 88,5
Doporučená příprava Univerzální použití
Chuťový profil máslová sušenka, rebarbora, vanilka
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu