Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

El Penon Guatemala

Letos jsme zakoupili na pražírnu kávu z této pro nás nové farmy a to hned ve třech různých zpracováních. Majitel farmy, pan Ivan Ovalle dává mnoho své energie do produkce vysoce kvalitní kávy vypěstované se zřetelem na ekologicky příznivé postupy. Jeho pražírna se nachází ve velmi známé oblasti Huehuetenango. Pan Ovalle má vysokoškolské vzdělání, které díky kterému má mimo jiné velmi dobře na farmě zvládnuté nakládání s vodou nebo třeba také načasování sklizně pomocí přesného měření cukernatosti.

Farma pana Ovalle má 75 ha, z nichž na 15 ha je stále lesní porost a na zbytku farmy pěstuje odrůdy Caturra, Pache a Bourbon. On sám velmi pečlivě školí své spolupracovníky a ve své práci na farmě používá moderní technické prostředky, které pomáhají dosahovat velmi kvalitních výsledků. 

Tento lot, zpracovaný mokrou metodou je nedříve oloupán, poté skoro dva dny fermentován, ale na sucho, poté probíhá mytí a sušení na slunci asi 2 dny. Poté je káva přemístěna do polozastíněných skleníků, kde se suší dalších asi 6 dnů. 

Parametry

velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Bourbon, Caturra, Pache
Farma / washing station Finca El Peñón
Nadmořská výška 1450-2050 m
Oblast Huehuetenango
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 85
Doporučená příprava Espresso
Chuťový profil mandarinky, kakao
Acidita: Nižší acidita
Partner: Sucafina specialty
Vyberte variantu

1 050