Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

El Aliso Peru

Producenti zde pěstují kávu v impozantních nadmořských výškách Peruánských And kde jsou škody způsobené mrazem reálnou hrozbou. Průměrná teplota okolo 16 °C je jedním z faktorů, který přispívá k pomalému zrání kávových třešní.

Díky tomu rostlina vyvíjí komplexní kyseliny, což vede k intenzivní ale jemné chuti kávy. Chladná teplota také výrazně ovlivňuje proces fermentaci třešní. U této kávy trvala fermentace 32 hodin a byla následována 8 až 10 denním sušením.

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Caturra / Typica
Farma / washing station El Aliso
Nadmořská výška 2200m
Oblast l Arenal, Santo Tomas - Cajamarca
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 86,5
Doporučená příprava Espresso
Chuťový profil pomeranč, čokoláda, hroznové víno
Acidita: Nízká acidita
Vyberte variantu

330 Kč