Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

Diego Samuel Bermudez Kolumbie

Diego Samuel má 34 roků, je však dnes již velmi známý farmář, který už řadu let pracuje v oboru, získává zkušenosti a znalosti v pěstování a zpracování kvalitních výběrových káv. Je jedním z těch nejlepších co se týče dosahování unikátních chuťových vlastností díky kvalitě zrna i následného způsobu zpracování. Na své farmě, kde pracuje se svou rodinou, si zřídil také laboratoř, kde se věnuje ochutnávání i pražení svých káv tak, aby jeho experimentální fermentační procesy při zpracování kávy měly co nejlepší praktické výsledky. Pečlivý přístup mu v posledních letech přinesl řadu oborových ocenění.  

Diegova farma se jmenuje El Paraiso a leží v El Tambo Cauca ve výšce 1700 m nad mořem. Farma samotná má rozlohu 270 ha a pěstují se tu odrůdy Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Káva, kterou jsme pro vás vybrali, byla zpracována tímto specifickým způsobem:

  1. sklizena byla směs zcela zralých (9/10) a středně zralých (1/10) kávových třešní
  2. umytí sklizených třešní ve sterilizované vodě kvůli snížení mikrobiologické zátěže
  3. první fáze fermentace je aerobní a bez vody - trvá 42 hodin při průměrné teplotě 17°C
  4. druhá fáze fermentace je anaerobní - stále jde o celé třešně a trvá 72 hodin při 19°C
  5. odstranění dužniny po fermentaci
  6. přesně kontrolované sušení po dobu 26 hodin ve větraném prostoru o teplotě 37°C a vlhkosti 3% do výsledné vlkosti zrna 10 až 11%
  7. zpracované zrno je uskladněno v neprodyšném obalu 15 dní
  8. závěrečné oloupání pergamenového obalu a závěrečné ruční třídění

Zrno se k nám poté dostává díky našemu partneru Falcon Coffee ve vakuově zabalené podobě, ve které se jeho čerstvost udrží po celou dobu skladování.

 

Parametry

velikost balení 150 g
Odrůda Pink Bourbon
Farma / washing station El Paraiso - Diego Samuel Bermudez
Nadmořská výška 1700 m
Oblast EL TAMBO, CAUCA
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 88,5
Doporučená příprava Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil Zralé meruňky, granátové jablko, sladké šampaňské, malinový závěr chuti
Acidita: Střední acidita
Partner: Falcon coffees
Vyberte variantu

330