Diego Samuel Bermudez Kolumbie
Diego Samuel má 34 roků, je však dnes již velmi známý farmář, který už řadu let pracuje v oboru, získává zkušenosti a znalosti v pěstování a zpracování kvalitních výběrových káv. Je jedním z těch nejlepších co se týče dosahování unikátních chuťových vlastností díky kvalitě zrna i následného způsobu zpracování. Na své farmě, kde pracuje se svou rodinou, si zřídil také laboratoř, kde se věnuje ochutnávání i pražení svých káv tak, aby jeho experimentální fermentační procesy při zpracování kávy měly co nejlepší praktické výsledky. Pečlivý přístup mu v posledních letech přinesl řadu oborových ocenění.
Diegova farma se jmenuje El Paraiso a leží v El Tambo Cauca ve výšce 1700 m nad mořem. Farma samotná má rozlohu 270 ha a pěstují se tu odrůdy Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Káva, kterou jsme pro vás vybrali, byla zpracována tímto specifickým způsobem:
- sklizena byla směs zcela zralých (9/10) a středně zralých (1/10) kávových třešní
- umytí sklizených třešní ve sterilizované vodě kvůli snížení mikrobiologické zátěže
- první fáze fermentace je aerobní a bez vody - trvá 42 hodin při průměrné teplotě 17°C
- druhá fáze fermentace je anaerobní - stále jde o celé třešně a trvá 72 hodin při 19°C
- odstranění dužniny po fermentaci
- přesně kontrolované sušení po dobu 26 hodin ve větraném prostoru o teplotě 37°C a vlhkosti 3% do výsledné vlkosti zrna 10 až 11%
- zpracované zrno je uskladněno v neprodyšném obalu 15 dní
- závěrečné oloupání pergamenového obalu a závěrečné ruční třídění
Zrno se k nám poté dostává díky našemu partneru Falcon Coffee ve vakuově zabalené podobě, ve které se jeho čerstvost udrží po celou dobu skladování.
Parametry
velikost balení | 150 g |
---|---|
Odrůda | Pink Bourbon |
Farma / washing station | El Paraiso - Diego Samuel Bermudez |
Nadmořská výška | 1700 m |
Oblast | EL TAMBO, CAUCA |
Metoda zpracování | Promytá |
Cuppingové score | 88,5 |
Doporučená příprava | Filtr, alternativní přípravy |
Chuťový profil | Zralé meruňky, granátové jablko, sladké šampaňské, malinový závěr chuti |
Acidita: | Střední acidita |
Partner: | Falcon coffees |