Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

Boji natural Ethiopia

I letos jsme zůstali věrní zpracovatelské stanici Boji v oblasti Kochere poblíž slavného města Yirgacheffe. Stanice dnes slouží asi 500 malých pěstitelů kávy. Používají tu tradiční etiopské metody zpracování, kde po prvním zatřídění a vizuální kontrole probíhá důkladnější kontrola kvality na třídících stolech a v třídících tancích. Zde jsou vybrána jen ta nejkvalitnější a nejtěžší zrna k dalšímu zpracování. Následné sušení pak probíhá na afrických postelích velmi pečlivě v jedné vrstvě, která je zpočátku obracena a míchána každou půlhodinu. Celková doba sušení je dva až tři týdny, v závislosti na aktuálním počasí. Pro nás bylo překvapením. že letošní sklizeň je díky počasí dost odlišná odlišná a v chuti budete moci rozpoznat borůvky, hořkou čokoládu a limetku. 

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Heirloom
Farma / washing station Boji
Nadmořská výška 2100 - 2300 m
Oblast Kochere - SNNPR
Metoda zpracování Natural
Cuppingové score 87
Doporučená příprava Espresso / Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil borůvky, hořká čokoláda, limetka
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu

330 Kč