Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Kofárna s.r.o. Menu

Boji Kochere Etiopie

Promývací stanice Boji leží v oblasti Kochere a slouží dohromady asi 500 malým farmářům, jejichž úrodu zpracovává. Tato oblast leží poblíž známějšího města Yirgacheffe, kde se každoročně sklízí řada nejvyhledávanějších lotů výběrových káv.

Tato káva je zpracována suchou metodou, která je pro Ethiopii tradiční. Stanice disponuje samostatnými stoly na třídění zrna a také nádržemi, kde se kávové bobule ještě před sušením třídí a čistí. Jako nejkvalitnější bobule jsou dále zpracovávány pouze ty, které se během třídění v nádržích potopí. Následuje pak sušení na stolech, během kterého se bobule ještě znovu zbavují defektů a jsou často promíchávány tak, aby docházelo k rovnoměrnému sušení. Celý proces sušení pak v závislosti na počasí trvá dva až tři týdny. 

Posledním krokem je pak následné mechanické loupání a oddělení vyšušené dužniny od zrna. 

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Heirloom
Farma / washing station Boji
Nadmořská výška 2100 - 2300 m
Oblast Kochere - SNNPR
Metoda zpracování Natural
Cuppingové score 87
Doporučená příprava Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil bobulové ovoce, broskve, citrusy
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu

330 Kč