Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Beansmith's pražírna Menu

Bernardo Rojas Colala Peru

Letos jsme z této vysoko položené krajiny vybrali plně promytý lot, který vypěstoval farmář Bernardo Rojas Colala se svou rodinou. Jde o zkušeného farmáře, kávu pěstuje již 18 roků. Káva je v případě jeho rodiny opravdu sociálně přínosným produktem, který dlouhodobě zlepšuje životní podmínky a mimo jiné jeho dětem umožňuje dosáhnout lepšího vzdělání. Z této role výběrové kávy máme opravdu radost. A tak se i my a naši zákazníci můžeme podílet na příběhu kávy, který opravdu dává dobrý smysl.  

Bernardova farma se jmenuje Finca Las Oruqídeas a v současnosti má pouze 1ha, na kterém sklízí kávu. Další 1,5 ha prochází omlazením kávových keřů a první úrodu očekává v roce 2022. Farma je v těsné blízkosti chráněného lesa, který tvoří také část pozemků farmy. Stromy jsou tu velmi zdravé a jejich stáří je asi 150 let. Bernardo a jeho žena Inés jsou součástí místní cooperativy Coopagro, která je místním farmářům pomocí v dosahování kvalitnější produkce a zpracování. 

Sběr zralých kávových třešní tu probíhá ručně a ještě v den sklizně se káva začíná zpracovávat. Následně je fermentována 15-25 hodin, promyta a sušení promytého zrna pak probíhá klasicky na sušících postelích a to cca 15 dní. Nakonec je káva v pytlích uložena na 10 dní na farmě a poté převezena skladů cooperativy, kde před exportem tráví ještě cca 30 dní. 

Parametry

Velikost balení 333 g / 1000 g
Odrůda Caturra, Catimor, Pache, Mundo Novo
Farma / washing station Finca Las Oruqídeas
Nadmořská výška 1961 m
Oblast Nuevo Paraíso, El Chaupe
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 86,5
Doporučená příprava Espresso / Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil granátové jablko, meloun, karamelka
Acidita: Střední acidita
Vyberte variantu

330 Kč